10 Online Kerstborrel Tips

dec 9, 2020

De feestdagen zitten er weer aan te komen. Mark Rutte had gisteren geen goed nieuws voor ons: De kerstborrels van werk zullen online plaats moeten vinden. Dit is een situatie die zich hopelijk alleen deze winter voordoet, dus het wordt hoe dan ook een unieke ervaring. Hoe ga je nu zorgen voor een leuke kerstborrel om de feestvreugde online over te brengen? De mogelijkheden zijn virtueel eindeloos. Wij durven zelfs te beweren dat je als je goed je best doet, een borrel kan organiseren die nog leuker is dan een offline variant. We geven je 10 online kerstborrel tips om fun en verbinding te stimuleren! 

  1. Dress(code) to impress: Haal die foute kersttrui uit de kast die al jaren stof ligt te vangen. Door aan een leuke dresscode te doen, boost je de fun en verbinding. Daarnaast kom je ook alvast in de kerstsfeer voor de feestdagen die met je gezin volgen. 
  2. Feestelijke ijsbrekers: December is de ideale tijd om het ijs te breken. Nieuwe werknemers zijn misschien nog wat onwennig aan het begin van een virtuele kerstborrel. Bedenk daarom leuke feestelijke ijsbrekers, zodat iedereen ontspannen de borrel in gaat. Een suggestie: Welke afbeelding of GIF beschrijft de decembermaand tot nu toe het beste voor jou? Geef aan het begin een paar leuke voorbeelden en laat vervolgens je collega’s zelf een juiste afbeelding of GIF zoeken. 
  3. Drie waarheden en een leugen: Altijd een leuk spel om fun en verbinding te stimuleren. Iedereen vertelt vier stellingen over zichzelf waarvan er drie waar zijn en eentje een leugen. Je collega’s moeten raden welke stelling gelogen is. Op deze manier kom je nog eens wat te weten over je collega’s. Lachen gegarandeerd! 
  4. Kerstkaraoke: Kerst is een tijd van gezelligheid en samen zijn. Bij deze gezelligheid horen natuurlijk ook de kerstliedjes die je al sinds begin november op de radio hoort. Kun jij de tekst van deze kerstliedjes dromen of heb je al moeite met ‘Driving Home For Christmas’? Laat je zangkunsten horen en speel met je collega’s een leuke Kerst Karaoke! 
  5. Kerstquiz: Online quizzen zijn een belangrijk onderdeel geworden van de thuiswerkperiode. Door de technologie van nu kun je leuke, interactieve quizzen maken en deze online hosten voor je collega’s. Bedenk scherpe vragen die met het bedrijf te maken hebben en koop mooie prijzen die de deelnemers kunnen winnen. Een goede tool om een online quiz te maken is Kahoot. Via zo’n tool blijft de quiz altijd eerlijk en kun je constant de tussenscores zien. Wie gaat er naar huis met de hoofdprijs? 
  6. Kerstkaart Wedstrijd: Als we het hebben over creatieve kerst ideeën, dan staat deze zeker in dat rijtje! Geef de opdracht aan je collega’s om de beste en grappigste kerstkaart te maken. Het kan uitgebreid, eenvoudig, op papier of online. Een handige tool als je er voor kiest om online de leukste kerstkaart te maken is Canva. Daarnaast heb je nog de tool PhotoScissors om gezichten uit foto’s te knippen en die vervolgens in Canva kan plakken. Zo kan je leuke persoonlijke kerstkaarten maken met foto’s van je collega’s. De collega met de leukste, grappigste en creatiefste kerstkaart wint. Het creatieve brein van je collega’s wordt gestimuleerd en het biedt een heerlijke ontspanning! Zorg dat je een lekker achtergrondmuziekje op hebt tijdens deze opdracht. 
  7. Kerst Disco Bingo: In plaats van verschillende getallen hoor je verschillende (kerst)liedjes voorbij komen! De spelregels zijn supersimpel; ben je de eerste met een hele rij? Dan krijg je een kleine prijs! Ben je de eerste met de volle kaart? Dan krijg jij de hoofdprijs. Meezingen en hilariteit gegarandeerd! 
  8. Zoek het voorwerp: De perfecte korte break om even van je stoel af te komen. Geef de opdracht aan je collega’s om een bepaald voorwerp in je huis te zoeken en wie deze het eerst heeft gevonden en kan laten zien, heeft gewonnen! Zo doorbreek je het constant zitten tijdens de online borrel, kom je even in beweging en geef je je collega’s daarna weer eens de kans om hun huis op te ruimen na alle hectiek van het zoeken naar de goede voorwerpen. 
  9. Persoonlijk borrel- of kerstpakket: Stuur alle deelnemers van de kerstborrel een paar dagen voor aanvang een borrel- of kerstpakket op. Het is een leuk idee om er sowieso wat eten en drinken in te doen, zodat dit tijdens de online kerstborrel genuttigd kan worden. Je kan er ook nog voor kiezen om je collega’s tijdens de borrel dit uit te laten pakken. Dit geeft weer een leuke boost aan het kerstgevoel! 
  10. Onze Energy Up Kerstspecial: Kan je toch wat extra hulp gebruiken of zit een eigen online kerstborrel er dit jaar niet in? Wees niet getreurd, want je kan je altijd nog inschrijven voor onze Kerstspecial die we houden voor de Energy Up Community! Deze Energy Up Kerstspecial vindt plaats op 23 december van 17.30 – 18.30 uur via Zoom en is in het Nederlands. Een week van tevoren ontvangen de deelnemers extra informatie en een linkje naar de Zoom meeting. Deelnemen aan onze kerstspecial is helemaal gratis, we gunnen iedereen namelijk een geweldig begin van de feestdagen. Klik op deze link voor meer informatie! 

We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven om online een leuke kerstborrel voor het bedrijf te organiseren. Verbinding tussen collega’s is rondom de feestdagen extra belangrijk en kan het community gevoel een boost geven!

Overig nieuws