Mini Robinson

Ben je klaar om de Robinson in jezelf te ontdekken?
Ontdek het in deze spannende teambuildingsactiviteit.

Ben je klaar om de Robinson in jezelf te ontdekken? Mini Robinson bestaat uit een vuurspel en kan uitgebreid worden met een strategisch bouwspel. Deze teambuildingactiviteit is een echte uitdaging waarbij het allemaal draait om effectief samenwerken en snel handelen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN HET VUURSPEL?

In deze 30-minuten durende energizer krijgt elk team een vuurstaaf, een vuurschaal en enkele kleine takjes. Tijdens het spel kunnen teams lucifers en aanmaakhout verdienen door puzzels/opdrachten op te lossen. De winnaar is het team dat als eerste het touw boven het zelfgemaakte vuur weet door te branden, net als in het populaire survivalprogramma op televisie.

WAT LEVERT HET OP?

Deze activiteit is niet alleen vermakelijk, maar daagt deelnemers ook uit om hun probleemoplossende vaardigheden en teamgeest te versterken. Voor extra diepgang kunnen we deze activiteit koppelen met thema’s die binnen de organisatie spelen, door middel van een reflectiefase: welke rollen namen de teamleden op zich tijdens het spel? Communiceerden zij hun voorkeuren effectief?

Deze Energy Moment benadrukt de transformerende kracht van samenwerking en leiderschap wat Mini Robinson een leerzame en spannende teambuildingsactiviteit maakt.

UITBREIDING MOGELIJK: STRATEGISCH BOUWSPEL

Wil je een langere activiteit van 60-75 minuten? Dan kunnen we een strategisch spel toevoegen aan de bovenstaande sessie waarbij deelnemers moeten samenwerken om een constructie te bouwen met palen en touwen.

Iedereen wordt aangemoedigd om mee te denken en hun steentje bij te dragen aan het proces. De constructie moet stevig genoeg zijn om iemand te dragen, en de volgende uitdaging is om deze ‘A’-structuur van punt A naar B te verplaatsen.