Word fit in coronatijd

Toch even een lichtpuntje aan de horizon: de lente is begonnen. De natuur gaat weer bloeien, de zon breekt hier en daar door en het wordt weer tijd voor de 1,5 meter picknicks in het park. Nu de lente is aangebroken, komt de zomer ook steeds dichterbij. Veel mensen willen fit zijn voor de zomer, maar misschien gooit de sluiting van de sportscholen roet in het eten. Als het aan ons ligt niet! In deze blog lees je onze manier om fit te worden in coronatijd. Geen smoesjes dus, maar keihard sporten om in shape te komen!

Bij velen ligt de motivatie niet op een hoog niveau dankzij de huidige situatie waar we in verkeren. Daar gaan we verandering in brengen. Er zijn namelijk genoeg manieren om te sporten, ook wanneer je thuis zit. Vaak is het sporten zelf niet het probleem. Je kan natuurlijk best makkelijk een rondje hardlopen en push ups en burpees zijn in de tuin net zo makkelijk uit te voeren als in de sportschool. Het probleem ligt bij de motivatie om daadwerkelijk van de bank af te komen en aan de slag te gaan. 

Tip van de dag: Download een workout app! Het klinkt misschien afgezaagd, maar dit kan vooral in deze periode zeer goed van pas komen om fit te worden. Deze apps bevatten handige workouts en je ontvangt meldingen waardoor je niet aan het sporten ontkomt. Er bestaat een arsenaal aan apps die je gratis kunt downloaden, daarom noemen wij een paar van onze favorieten.

Nike Training Club
Deze app heeft uitdagende en gevarieerde workouts. Met deze app doe je de workouts die professionele atleten ook doen. Tijdens de workout word je via audio en video begeleid door een personal trainer die de oefening voordoet. Hierdoor zie je de correcte techniek en kan je maximaal rendement halen uit je workout.

7 Minute Workout
Zeven minuutjes maar? Appeltje eitje, denk je nu. Vergis je hier niet in: de 7 Minute Workout is een korte maar intense workout routine. De effectiviteit van de korte workout is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. In een training van 7 minuten komen alle spieren komen aan bod. Het doel is dat je aan het einde van de workout volledig uitgeput bent. Een ideale workout app wanneer je weinig tijd hebt om te sporten.

Virtuagym Fitness
De oefeningen op deze app worden getoond aan de hand van een 3D animatie. Er worden wekelijks nieuwe oefeningen toegevoegd aan de app. Je vindt er alle soorten workouts: zowel thuis als in de sportschool.Deze app is dus ook ideaal wanneer de sportscholen weer open gaan. 

Runkeeper
Deze app is te goed om niet te benoemen. De kans dat je hier wel eens van hebt gehoord is groot, Runkeeper is namelijk een zeer populaire app. Runkeeper is een handige app voor activiteiten als hardlopen, wandelen en fietsen. Je vindt er veel gedetailleerde gegevens over je training. Runkeeper slaagt erin je te motiveren en aan te moedigen op de moeilijke momenten tijdens je workout.

Deze apps zijn erg handig en gaan jou helpen bij je trainingen. Heb jij een andere app die perfect werkt voor jou? Helemaal goed, zolang je maar gemotiveerd blijft. Al met al is er geen reden meer om op de bank te blijven zitten. Waar wacht je op? Ga sporten!