Bedrijfsevenementen: Wat mag er weer?

Goed nieuws, Nederland gaat weer open! De overheid heft in drie stappen de maatregelen op. Daar profiteren de evenementenbranche, beurzen en congressen ook van. Maar welke maatregelen gelden nou precies voor bedrijfsevenementen? We zetten het voor je op een rijtje.

Stap 1: per direct
Het thuiswerkadvies wijzigt. De overheid adviseert om maximaal de helft van de werktijd op kantoor te werken.

Eindelijk weer je collega’s zien! De hoogste tijd om de verbinding op de werkvloer weer aan te wakkeren. Maar hoe pak je dat aan? Offline, online en hybride zijn namelijk werkvormen die door elkaar gaan lopen. We herkennen deze uitdaging om een geschikte verbindende activiteit te organiseren. Ons aanbod boost jouw team of organisatie en creëert die verbinding waar iedereen aan toe is.

Stap 2: tot 25 februari
De deuren mogen weer iets verder open. Wat houdt dat voor jouw bedrijfsevenement precies in? Dat betekent:

  • Wel een coronatoegangsbewijs (3G) nodig.
  • Geen vaste zitplaats of mondkapje meer en het houden van 1,5 meter afstand is niet meer verplicht bij een evenement tot 500 werknemers. Deze regels gelden wel voor evenementen met meer dan 500 werknemers.

Tot 25 februari zijn er talloze mogelijkheden om met jouw collega’s de fun, verbinding en vitaliteit weer op te zoeken zonder dat daar beperkende maatregelen aan te pas komen.

Stap 3: vanaf 25 februari
Het is eindelijk zover: de deuren mogen volledig open! Dat betekent voor jouw bedrijfsevenement met minder dan 500 collega’s:

  • Geen coronatoegangsbewijs nodig.
  • Geen vaste zitplaats of mondkapje meer en het houden van 1,5 meter afstand is niet meer verplicht.

Alleen bij evenementen binnen met meer dan 500 werknemers heb je een negatieve testuitslag nodig.

Beleef het plezier, de fun en verbinding met jouw collega’s en maak met jouw organisatie een energieke (her)start. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij staan voor je klaar!

Geschreven door: Eline Tol