Culture Innovation

Langdurig impact maken door het potentieel van jouw werknemers te maximaliseren.

Wij geloven dat elk bedrijf de bedrijfscultuur moet blijven innoveren om succesvol te zijn. Daar helpen we bedrijven graag een handje mee. We onderzoeken welke aspecten van de bedrijfscultuur te innoveren zijn, adviseren over een geschikte aanpak en helpen bij de implementatie. Zo tillen we samen jouw bedrijfscultuur naar een hoger level. Kenmerkend voor onze aanpak? We denken strategisch mee, werken met veel energie en creativiteit en zorgen ervoor dat deze aanpak uiteindelijk door u zelfstandig kan worden voortgezet.

“Net bij de start van het door Energy Up ontwikkelde Fit For the Future programma werden we overvallen door de Corona crisis. Energy Up wist direct van een fysiek programma naar een prachtige virtuele aanpak te schakelen. De positieve impact bij individuele medewerkers op vitaliteit, fun en verbinding is hierdoor misschien nog wel groter geworden!”

Nutreco
Culture Innovation

Culture Deepdive

Interventies op het gebied van cultuur maken de meeste impact als er een onderbouwd onderzoek aan vooraf gaat. In samenwerking met opdrachtgever en medewerkers schetsen we een totaalbeeld van de bedrijfscultuur. Teamsessies, enquêtes, interviews en een onderzoek van bestaande documentatie zijn mogelijke vormen van cultuuronderzoek. Onze ondervindingen bundelen we in een adviesrapport dat inzicht geeft hoe jouw organisatie scoort op de vier pijlers van een energieke bedrijfscultuur.

Cultuurinnovatie plan

Welke aspecten van de bedrijfscultuur innoveren we en welk pakket aan instrumenten worden daarbij ingezet? Het is de hoofdvraag van deze fase van cultuurinnovatie. Elk bedrijf is anders, daarom is het plan van aanpak altijd taylor-made, volledig afgestemd op de randvoorwaarden en behoeften van jouw bedrijf. Samen beslissen we over instrumenten, frequentie, communicatie en alle andere facetten van een cultuurinnovatie plan.

Implementatie

Nadat we samen een ijzersterk cultuurinnovatie plan hebben ontwikkeld, is het tijd voor de implementatie. Dat kan een programma zijn om de (nieuwe) kernwaarden meer tot leven te laten komen binnen de organisatie, maar ook een programma om medewerkers vitaal aan het werk te houden. Voorbereiding, uitvoering, communicatie en evaluatie kunnen wij volledig voor onze rekening nemen.

Voorbeelden van projectelementen zijn:
Team games, Coaching, Sportactiviteiten, Mindful walks, Teambuilding, Workshops, Creative Events, Energizers.

Offerte aanvragen