Helaas werken we nog steeds met zijn allen thuis, gelukkig hebben de meeste van ons hun draai thuis wel al gevonden. Een aantal weken geleden gaven we je al 10 thuiswerktips. Deze week geven we je weer thuiswerktips, alleen geven we je deze week hele andere tips, namelijk: 5 minder voor de hand liggende thuiswerktips. Deze tips zijn minder standaard dan normaal, maar wel heel handig en leuk om mee aan de gang te gaan. Lees de tips hieronder:

 

  1. Doe eens een meeting staand of wandelend

Tijdens het werken zitten we veel stil achter ons bureau. Om voor wat variatie te zorgen kun je ook staand gaan werken of staand een meeting in gaan. Staand werken kan zorgen voor meer concentratie en creativiteit. Daarnaast krijg je er meer energie van en verbrand je calorieën. Het is goed om het zitten soms af te wisselen met staand werken.

 

  1. Drink een kop koffie met de buren

Je buren zijn waarschijnlijk ook thuis aan het werken. Om voor wat verbinding te zorgen met je buren kan je in je pauze een keer langs gaan voor een kopje koffie. Het is gezellig om even te socializen en je ontsnapt even van je werkplek.

 

  1. Organiseer een creatieve weekafsluiting

Om de week gezellig met je collega’s af te sluiten kan je een weekafsluiting organiseren. Bij Energy Up doen we dit elke vrijdag. Aan het einde van de middag gaan we met zijn alle een leuke online activiteit doen om te werken aan de teambuilding. Activiteiten lopen uit een van knutselopdrachten tot zingen met zijn alle.

 

  1. Begin je werkdag met een meditatie

Als je voor de eerste keer gaat mediteren kan het een beetje onwennig zijn en lijkt het alsof het weinig effect heeft. Maar als je het mediteren eenmaal onder de knie hebt is het best goed voor je. Mediteren verbetert onder andere je concentratie en vermindert je angsten. Na een meditatiesessie kan je goed geconcentreerd aan het werk gaan.

 

  1. Stel een virtuele dresscode dag voor 

Om te werken aan de fun en de verbinding met je collega’s is deze tip een goede optie. Spreek bij de volgende online meeting af dat iedereen zich moeten houden aan een bepaalde dresscode. Dit kan hele grappige en leuke resultaten opleveren en is goed voor de teambuilding.