De corona crisis is erg vervelend voor ons allemaal. Toch is er wel degelijk zo iets als positief corona nieuws. Onze natuur heeft er bijvoorbeeld alleen maar profijt van. Vandaag focussen we liever daarop. Wij hebben voor jou drie keer positief corona nieuws. Hieronder lees je drie positieve uitkomsten van het coronavirus:

Positief nieuwtje 1: Planet Earth is Healing

Ook al hebben we het soms zwaar door de coronacrisis, er gebeuren zeker ook positieve dingen. Neem bijvoorbeeld de natuur. Dieren en planten hebben namelijk alleen maar profijt van de huidige situatie en wij kunnen daar soms ook van genieten. Een goed voorbeeld daarvan is dat de Himalayas zichtbaar zijn vanuit India.

Inwoners van de staat Punjab zeggen dat ze de natuur voor hun ogen zien genezen, gedurende de lockdown. De voormalig met smog bedekte bergtoppen, zijn nu goed zichtbaar vanaf het noorden van India. Een resultaat van de vermindering van uitstoot. We reizen ten slotte veel minder. Het is voor het eerst in 30 jaar (!!) dat dit mogelijk is.

Positief nieuwtje 2: Babyschildpadjes

Naast de genezing van de Himalayas gebeurt er nog meer in de natuur dankzij de coronacrisis. Geweldige voorbeelden hiervan zijn de bedreigde schildpadsoorten.

Een recordaantal baby lederschildpadjes zijn geboren in de Thaise provincie Phang Nga, bekend om hun prachtige stranden. De directeur van het Phuket Marine Biological Center heeft aangekondigd maar liefst 11 nesten te hebben gevonden, het hoogste aantal van de laatste 20 jaar.

Een belangrijke reden hiervoor is dat het uitbroeden veel beter gaat, nu er minder toeristen op het strand zijn door het coronavirus. De schildpadjes hebben daardoor het hele strand voor zichzelf.

Hetzelfde gebeurde in Florida en in India, daar hebben schildpadden meer dan 60 miljoen (!!) eieren gelegd, een record met dank aan de corona crisis. Bedreigde schildpadsoorten groeien in populatie en dat is geweldig nieuws!

Positief nieuwtje 3: Word een vogelspotter!

Met het mooie weer en de quarantaine situatie breng je ongetwijfeld ineens veel uren door in je tuin. Lekker om even te zonnen, of je groene vingers aan het werk te zetten. De Vogelbescherming voegt hier nog een nieuwe potentiële hobby aan toe: vogelspotten.

De Vogelbescherming biedt twee gratis online cursussen aan. Je leert de vogels in jouw tuin van elkaar te onderscheiden door naar ze te kijken en luisteren. Zo kun je eindelijk ontdekken welke vogeltjes er in jouw tuin leven. Een kwartiertje pauze nemen van werk, om in de tuin vogels te spotten, is een heel fijne werkonderbreking. Probeer het eens!

De cursus beginnerscursussen vind je hier: https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/online-vogelcursussen

Het coronavirus bewijst dat er naast negatieve effecten ook allerlei positieve effecten naar voren komen.