14 november verscheen er een bericht op de website van Ondernemersbelang met een artikel over het investeren in de gezondheid van je werknemers. Lees het artikel hieronder. 

Jochem (30) en Juliette (28) van Hessen zijn de gezichten achter het groeiende bedrijf Energy Up. Broer en zus zijn van mening dat het investeren in je werknemers uiteindelijk zorgt voor kostenbesparing voor bedrijven.

 De kosten van een werknemer met een burn-out zijn gemiddeld €122.000 (Bron: De Ondernemer). Dit bedrag bestaat voornamelijk uit therapie, productiviteitsverlies en verzuimkosten. De focus ligt op genezing en nauwelijks op preventie. “Door juist te investeren in preventie van burn-out en stressklachten kunnen deze kosten voor grotendeels worden bespaard. We zien in toenemende mate dat er behoefte is bij zowel de werknemer als de werkgever naar handvatten en praktische inzichten om gezonder te leven”, aldus Jochem.

De praktijk leert ons dat begeleiding op het gebied van vitaliteit bijdraagt aan het voorkomen van burn-outs en langdurig ziekteverzuim. Kortom, bedrijven en instellingen hebben zelf de keuze of ze nu investeren in de gezondheid van hun werknemers of later het 10-voudige kwijt zijn aan de genezing.