Is het bij jou ook altijd zo gezellig op kantoor? Je praat met je collega’s na over het weekend, bespreekt je date van gisteravond of laat het niet-te-missen kattenfilmpje zien. Je bent zo druk met praten, je vergeet gewoon even dat je aan het werk bent. Resultaat? Een grote achterstand in je to-do-list. Whoops. Dit betekent dat het tijd is voor FOCUS! Want wil jij je werk op tijd afhebben, stel dan een stilte-uurtje in en ga aan de slag!

Iedereen weet dat het kantoor een plek van bloed, zweet en tranen hoort te zijn maar toch is de concentratie vaak ver te zoeken. Op het kantoor is het namelijk nooit écht stil en dit kan soms wat frustratie en stress opleveren. Een uur stilte doet al wonderen. Je wordt namelijk minder afgeleid door prikkels waardoor je jouw focus beter behoudt. Zo kan jij eindelijk je takenlijstje afvinken. Heerlijk!

Daarom de challenge (of eigenlijk tip) van deze week: Introduceer dagelijks een stilte-uur op kantoor

Hoe pak je dit aan? Spreek met de afdeling een vaste tijd af waarop iedereen stil moet zijn en wees hier strikt op. Wil je wat bespreken met een ander? Schrijf dit dan op en bewaar het voor later. Is het écht belangrijk? Stuur dan een berichtje of schrijf een mail. Dit lijkt misschien wat overbodig als degene naast je zit, maar op deze manier leid je de ander niet af. Succes!